Featured research

”Många små guldkorn av kunskap” på Swedish House of Finance FinTech-konferens

Den 22 – 23 augusti samlades finansbranschen, forskare och myndighetsrepresentanter för att diskutera FinTech och lyssna på ledande experter på området. Här är vad några av deltagarna hade att säga efteråt.

 

 

Ann Grevelius, bl a co-founder Opti och senior advisor GP Bullhound

 

– Jag gillar kombinationen av den akademiska approachen och praktisk empiri. Blockchain-sessionen var nog min favorit. Det var en pedagogisk och intressant föreläsare som lyckades förmedla kunskap inom ett ganska komplext område. Jag tycker också att det var positivt med det internationella perspektivet i konferensen. Allt man lär sig brukar man någon gång ha nytta av, i det ena eller andra sammanhanget. Och från den här konferensen fanns det många små guldkorn av kunskap som jag tar med mig.

 

Peter Svensson, Vinnova

 

– Eftersom FinTech är ett område jag möter dagligen i mitt arbete var jag nyfiken på om de här tunga akademikerna kunde bidra med nya tankar och idéer användbara även för en hyfsat insatt praktiker. Och det kunde dom verkligen! Förutom att jag förbättrade mina allmänna kunskaper inom FinTech var det också flera saker som nämndes, exempelvis neurala nätverk, som jag skulle vilja läsa på lite mer om. Det var överlag en mängd stimulerande föreläsningar som jag verkligen kommer att ha nytta av i mitt arbete.

 

Cecilia Salaj Wennerholm, advokat, Apriori Law

 

– Jag fick input av betydelse för mitt arbete med att utveckla regtech-lösningar åt klienter inom compliance i finanssektorn. Diskussionen mellan Professor Philip Treleaven och Uldis Cerps från Finansinspektionen om blockchain-teknikens potentiella roll inom den finansiella tillsynen var tankeväckande och intressant med deras respektive olika perspektiv. Det var också givande att deltagarna på konferensen var allt från fintech-entreprenörer, akademiker, myndighetsrepresentanter och branschföreträdare. Det gjorde att diskussionerna under pauserna och inte minst lunchen var riktigt intressanta.

 

Material från konferensen finns samlat här.

On